Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Yağ Rafinasyonunda Yeni Teknikler | GDM5126 | 3 | 7.5 | 3 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Türkçe |
---|---|
Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Salih KARASU |
Dersi Veren(ler) | Salih KARASU |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | Dersin Amacı bitkisel yağ üretim tekniklerindeki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, teknolojik üretim süreçlerinde araştırma geliştirmenin katkısının kavratilerek yağ teknolojisi alanındaki bilimsel gelişmelerin izlenme gereksiniminin benimsetilmesidir. Ayrıca yağ rafinasyonu atıklarının değerlendirilmesine yönelik teknolojilerin kavranması da dersin amaçları arasındadır. |
---|---|
Dersin İçeriği | Yağ Üretim sistemlerindeki gelişmeler, PEF tekniği, biyoteknolojik yöntemlerle yağ eldesi, yağ eldesinde ultrasonun kullanım olanakları, enzimatik degumming teknolojisi, yağ rafinasyonunda membran teknolojisiinn kullanım olanakları, yağ rafinasyonu atıklarının giderilmesi, yağ kalite kontrol analizlerinde yeni uygulamalar |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | |
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
PÇ-1 |
PÇ-2 |
PÇ-3 |
PÇ-4 |
PÇ-5 |
PÇ-6 |
PÇ-7 |
PÇ-8 |
PÇ-9 |
PÇ-10 |
PÇ-11 |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Yağ üretim sistemlerinin genel tanıtımı | |
2 | PEF tekniği | |
3 | Yağ eldesinde biyoteknolojik uygulamalar | |
4 | Yağ eldesinde biyoteknolojik uygulamalar | |
5 | Yağ ekstraksiyonunda ultrasonun kullanım olanakları | |
6 | Yağ rafinasyonu genel tanıtımı | |
7 | Enzimatik degumming | |
8 | Ara Sınav 1 | |
9 | Yağ rafinasyonunda membran teknolojisinin kullanım olanaklar | |
10 | Yağ rafinasyonunda membran teknolojisinin kullanım olanakları | |
11 | Bitkisel yağ atıklarının değerlendirilmesi | |
12 | Bitkisel yağ atıklarının değerlendirilmesi | |
13 | Sunumlar | |
14 | Sunumlar | |
15 | ||
16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | 1 | 15 |
Sunum/Jüri | 1 | 15 |
Projeler | ||
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 13 | 3 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | |||
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | 2 | 25 | |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | 2 | 25 | |
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 40 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 40 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|