Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Gıdaların Mühendislik ÖzellikleriGDM512537.5300
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiYüksek Lisans
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüÖmer Said TOKER
Dersi Veren(ler)Ömer Said TOKER
Asistan(lar)ı
Dersin Amacı
Dersin İçeriği
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenciler, gıdaların mühendislik özellikleri ve fiziksel kalite parametreleri hakkında bilgi sahibi olacaktır.
  2. Öğrenciler, gıda kalitesi açısından mühendislik özelliklerini önemi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
  3. Öğrenciler, gıdaların yapısal özellikleri ile gıda kalitesi arasındaki ilişki hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
  4. Öğrenciler, gıdaların mühendislik özelliklerini etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olacaklarıdır.

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4
PÇ-1----
PÇ-2----
PÇ-3----
PÇ-4----
PÇ-5----
PÇ-6----
PÇ-7----

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Gıdaların genel kalite özellikleriİlgili kaynaklar
2Boyut, şekil, hacim ve ilgili fiziksel özellikler ve gıdaların renk özellikleriİlgili kaynaklar
3Akışkan gıdaların reolojik özellikleriİlgili kaynaklar
4Katı gıdaların reolojik özellikleriİlgili kaynaklar
5Gıdaların tekstürel özellikleriİlgili kaynaklar
6Gıdaların termal özellikleriİlgili kaynaklar
7Gıdaların elektriksel özellikleriİlgili kaynaklar
8Ara Sınav 1
9İlgili kaynaklar
10Kurutmada gıdaların termodinamik özellikleriİlgili kaynaklar
11Gıdaların yüzey özellikleriİlgili kaynaklar
12Gıdalarda kinetik uygulamarıİlgili kaynaklar
13Gıdaların yapısının gıda endüstrisinde önemiİlgili kaynaklar
14Gıda inovasyonunda fiziksel özelliklerin önemiİlgili kaynaklar
15İlgili kaynaklar
16Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev
Sunum/Jüri
Projeler130
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati143
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması142
Derse Özgü Staj
Ödev140
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer125
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)140
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)150
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok