Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıdaların Mühendislik Özellikleri | GDM5125 | 3 | 7.5 | 3 | 0 | 0 |
Önkoşullar | Yok |
---|
Yarıyıl | Güz, Bahar |
---|
Dersin Dili | Türkçe |
---|---|
Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı |
Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
---|---|
Dersin Koordinatörü | Ömer Said TOKER |
Dersi Veren(ler) | Ömer Said TOKER |
Asistan(lar)ı |
Dersin Amacı | |
---|---|
Dersin İçeriği | |
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | |
Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenciler, gıdaların mühendislik özellikleri ve fiziksel kalite parametreleri hakkında bilgi sahibi olacaktır.
- Öğrenciler, gıda kalitesi açısından mühendislik özelliklerini önemi hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
- Öğrenciler, gıdaların yapısal özellikleri ile gıda kalitesi arasındaki ilişki hakkında bilgi sahibi olacaklardır.
- Öğrenciler, gıdaların mühendislik özelliklerini etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olacaklarıdır.
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
DÖÇ-1 | DÖÇ-2 | DÖÇ-3 | DÖÇ-4 | |
PÇ-1 | - | - | - | - |
PÇ-2 | - | - | - | - |
PÇ-3 | - | - | - | - |
PÇ-4 | - | - | - | - |
PÇ-5 | - | - | - | - |
PÇ-6 | - | - | - | - |
PÇ-7 | - | - | - | - |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Gıdaların genel kalite özellikleri | İlgili kaynaklar |
2 | Boyut, şekil, hacim ve ilgili fiziksel özellikler ve gıdaların renk özellikleri | İlgili kaynaklar |
3 | Akışkan gıdaların reolojik özellikleri | İlgili kaynaklar |
4 | Katı gıdaların reolojik özellikleri | İlgili kaynaklar |
5 | Gıdaların tekstürel özellikleri | İlgili kaynaklar |
6 | Gıdaların termal özellikleri | İlgili kaynaklar |
7 | Gıdaların elektriksel özellikleri | İlgili kaynaklar |
8 | Ara Sınav 1 | |
9 | İlgili kaynaklar | |
10 | Kurutmada gıdaların termodinamik özellikleri | İlgili kaynaklar |
11 | Gıdaların yüzey özellikleri | İlgili kaynaklar |
12 | Gıdalarda kinetik uygulamarı | İlgili kaynaklar |
13 | Gıdaların yapısının gıda endüstrisinde önemi | İlgili kaynaklar |
14 | Gıda inovasyonunda fiziksel özelliklerin önemi | İlgili kaynaklar |
15 | İlgili kaynaklar | |
16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
---|---|---|
Devam/Katılım | ||
Laboratuar | ||
Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Derse Özgü Staj | ||
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
Ödev | ||
Sunum/Jüri | ||
Projeler | 1 | 30 |
Seminer/Workshop | ||
Ara Sınavlar | 1 | 30 |
Final | 1 | 40 |
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
TOPLAM | 100 |
AKTS İşyükü Tablosu
Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
---|---|---|---|
Ders Saati | 14 | 3 | |
Laboratuar | |||
Uygulama | |||
Arazi Çalışması | |||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 2 | |
Derse Özgü Staj | |||
Ödev | 1 | 40 | |
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
Projeler | |||
Sunum / Seminer | 1 | 25 | |
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 40 | |
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 50 | |
Toplam İşyükü : | |||
Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
AKTS Kredisi : |
Diğer Notlar | Yok |
---|