Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Çikolata ve Şekerleme Ürünleri TeknolojisiGDM512437.5300
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiYüksek Lisans
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı
Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüÖmer Said TOKER
Dersi Veren(ler)Ömer Said TOKER
Asistan(lar)ı
Dersin Amacı
Dersin İçeriği
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenciler, çikolata, şekerleme ve sakız üretim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olacaktır.
  2. Öğrenciler, çikolata, şekerleme ve sakız kalite özellikleri hakkında bilgi sahibi olacaktır.
  3. Öğrenciler, fonksiyonel çikolata, şekerleme ve sakız üretimi konusunda bilgi sahibi olacaktır.
  4. Öğrenciler, çikolata, şekerleme ve sakız teknolojisindeki güncel gelişmeler konusunda bilgi sahibi olacaktır.

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4
PÇ-1----
PÇ-2----
PÇ-3----
PÇ-4----
PÇ-5----
PÇ-6----
PÇ-7----
PÇ-8----
PÇ-9----
PÇ-10----
PÇ-11----

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Kakaoİlgili kaynaklar
2Çikolata formülasyonunda bulunan bileşenler İlgili kaynaklar
3Çikolata üretim teknolojisiİlgili kaynaklar
4Çikolata üretim teknolojisiİlgili kaynaklar
5Çikolata kalite özellikleriİlgili kaynaklar
6Şekerleme ve şekerleme çeşitleriİlgili kaynaklar
7Yumuşak şekerleme üretim teknolojisiİlgili kaynaklar
8Ara Sınav 1
9İlgili kaynaklar
10Sert şekerleme üretim teknolojisiİlgili kaynaklar
11Şekerleme kalite özellikleriİlgili kaynaklar
12Sakız üretim teknolojisiİlgili kaynaklar
13Sakız kalite özellikleriİlgili kaynaklar
14Fonksiyonel gıda açısından çikolata ve şekerleme ürünleriİlgili kaynaklar
15İlgili kaynaklar
16Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev130
Sunum/Jüri1
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati143
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması142
Derse Özgü Staj
Ödev140
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler1
Sunum / Seminer130
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)130
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)150
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok