Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Mesleki Yabancı Dil- ITRZ203122200
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu @ Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Programı
Ders KategorisiTemel Meslek Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimTurizm ve Otel İşletmeciliği
Dersin Koordinatörüİsmail Üstün
Dersi Veren(ler)İsmail Üstün
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıTurizm ve Otel işletmeciliği Programı öğrencilerinin İngilizcede alan ile ilgili mesleki terimlerin bilincinde olması, iş çevresinde kendilerini yabancı dilde ifade edebilme yeteneklerinin geliştirilmesi ve uluslararası faaliyetlerde yabancı dil kullanımı konusunda gelişmelerini sağlamaktır
Dersin İçeriğiTaking Phone Calls / Giving Information / Taking Room Reservations / Taking Restaurant Bookings / Giving Polite Explanations / Receiving Guests / Serving in the Bar - Making Cocktails / Taking Food Order / Desserts and Cheese / Talking About Wine / Dealing with Requests / Describing Dishes in the Menu / Dealing with Complaints
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Ders notları ve ilgili mesleki makaleler
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Kendini ve çalıştığı yeri tanıtabilme
  2. Turizmle ilgili konu ve terimleri kullanabilme
  3. Yabancı dilde telefon görüşmeleri yapabilme
  4. Problem çözme ile ilgili cümle yapılarını kullanabilme ve müşteri şikayetlerini yönetebilme
  5. Müşterilerle ve işletmelerle uluslararası yazışma yapabilme ve yazılı iletişim kurabilme
  6. Rezervasyon işlemlerini yabancı dilde yapabilme
  7. Yabancı dilde yemek siparişi alabilme ve açıklama yapabilme

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4DÖÇ-5DÖÇ-6DÖÇ-7
PÇ-1-------
PÇ-2-------
PÇ-3-------
PÇ-4-------
PÇ-5-------
PÇ-6-------
PÇ-7-------
PÇ-8-------
PÇ-9-------
PÇ-10-------

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Taking Phone Calls
2Giving Information
3Taking Room Reservations
4Taking Restaurant Bookings
5Giving Polite Explanations
6Receiving Guests
7Serving in the Bar - Making Cocktails
8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
9Taking Food Order
10Desserts and Cheese
11Talking About Wine
12Dealing with Requests
13Describing Dishes in the Menu
14Dealing with Complaints
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar160
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati142
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması142
Derse Özgü Staj
Ödev
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)12
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)14
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok