Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Gıda Mühendisliğinde Güncel KonularGDM417224200
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz, Bahar
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüAyşe KARADAĞ
Dersi Veren(ler)Ayşe KARADAĞ
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıÖğrencilere, gıda mühendisliği alanında çalışılan güncel konular ve eğilimler hakkında genel bilgi vermek, öğrencilerin bu konularda araştırma yapabilme potansiyellerini arttırmak
Dersin İçeriğiCurrent studies on functional foods, encapsulation techniques, salt reduction strategies, active and intelligient packaging, food fraud and adulteration,valorization of agro-food by products through biorefinery concept, food allergy and intolerance
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Dergi: Trends in Food Science and Technology
  • Dergi: Food Research International
  • Dergi: Innovative Food Science and Emerging Technologies
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenci, gıda mühendisliği alanında güncel araştırma ve ürün geliştirme konuları hakkında bilgi sahibi olur
  2. Öğrenci gıdaların işlenmesinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar konusunda bilgi sahibi olur.
  3. Öğrenci yeni ürünler geliştirme kavramını bilir.
  4. Öğrenci gıda endüstrisinde uygulanan yeni metodları bilir.
  5. Öğrenci gıda endüstrisinde kullanılan yeni ekipmanları bilir.

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4DÖÇ-5

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Fonksiyonel Gıdalar-Fonksiyonel Gıda Ürünü Geliştirmede Karşılaşılan Sorunlarİlgili Kaynaklar
2Temiz Etiket Konseptiİlgili Kaynaklar
3Enkapsülasyon Teknikleriİlgili Kaynaklar
4Gıda-Tarım Endüstriyel Atıklarının Biyorafinasyon Konsepti ile Değerlendirilmesiİlgili Kaynaklar
5Özel Beslenme İhtiyacına sahip Tüketiciler için Gıda Ürünleri Geliştirmeİlgili Kaynaklar
6Aktif ve Akıllı Ambalaj Sistemleriİlgili Kaynaklar
7Gıda Alerjisi ve Intoleransıİlgili Kaynaklar
8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
9Kişiye Özgü Beslenmeİlgili Kaynaklar
10Fonksiyonel Sularİlgili Kaynaklar
11Biyoaktif Peptidler ve Alternatif Protein Kaynaklarıİlgili Kaynaklar
12Deniz Kaynaklı Gıda Bileşenleriİlgili Kaynaklar
13Öğrenci Sunumları-1İlgili Kaynaklar
14Öğrenci Sunumları-2İlgili Kaynaklar
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev115
Sunum/Jüri115
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar130
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati132
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması131
Derse Özgü Staj
Ödev18
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer14
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)120
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)140
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok