Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizceGDM2131 24200
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüZorunlu @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Ders KategorisiTemel Meslek Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüNur ÇEBİ
Dersi Veren(ler)Nur ÇEBİ
Asistan(lar)ı
Dersin Amacı Gıda Mühendisliği teknolojisi ve terminolojisi hakkında temel tanıtım yapılmaktadır ve araştırma raporu hazırlama basamaklarına giriş yapılıp, araştırma teknikleri öğretilmektedir. Gıda mühendisliği alanı temel bilgileri kapsamında sunum teknikleri öğretilerek, ödev çalışması ile değerlendirme yapılmaktadır.
Dersin İçeriğiDers içeriği haftalık programlar halinde listelenmiştir.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Food Processing Technology" Prof Dr. Aydin Ural "Technical and Formal Writing
  • A Guide For Effective Communication" written by Prof. Dr. Fazilet Vardar-Sukan and John W Pugh
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. Öğrenci gıda mühendisliği terminolojisi hakkında temel bilgiler edinecek.
  2. Öğrenci araştırmanın nasıl yapıldığını ve bazı belgeleme tekniklerini bilir.
  3. Öğrenci araştırma raporu hazırlama formatını bilir.
  4. Öğrenci iş mektubunun nasıl hazırlanacağını bilir.
  5. Öğrenci iletişim ve yazma yeteneklerinin geliştirilmesini bilir.
  6. Öğrenci rapor veya sunumu zenginleştiren görsel araçların, grafiklerin ve çizelgelerin kullanımını bilir.

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Giriş-Mühendislik Birimleriİlgili Kaynaklar
2Gıda Proseslerinde akışkanlar.İlgili Kaynaklar
3Gıda proseslerinde enerji kontrolüİlgili Kaynaklar
4Gıda proseslerinde ısı transferiİlgili Kaynaklar
5Muhafaza prosesleriİlgili Kaynaklar
6Soğutmaİlgili Kaynaklar
7Gıdaların dondurulmasıİlgili Kaynaklar
8Ara Sınav 1
9Psikrometriİlgili Kaynaklar
10Kütle transferiİlgili Kaynaklar
11Membran sperasyonuİlgili Kaynaklar
12Dehidrasyonİlgili Kaynaklar
13İlave prosesler-ekstrüzyon prosesiİlgili Kaynaklar
14Ambalaj konseptleriİlgili Kaynaklar
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev160
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar00
Final140
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati162
Laboratuar
Uygulama
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması
Derse Özgü Staj
Ödev160
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)00
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)140
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok