Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 1GDM418324200
ÖnkoşullarYok
YarıyılGüz
Dersin Diliİngilizce, Türkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Ders KategorisiTemel Meslek Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği Bölümü
Dersin KoordinatörüMuhammet ARICI
Dersi Veren(ler)
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıİŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM (KOOP) Gıda Mühendisliği 3. sınıfını tamamlamış öğrencilere iş yaşamını tanıtmayı, pratik deneyim ve temel mühendislik becerileri kazandırmayı hedeflemektedir. Dersin amacı, KOOP ile öğrenim süresince aldıkları bilgilere dayalı uygulama becerisi kazandırmak, Gıda Mühendisliği çalışma sahalarını yakından tanıtmak, Lisans eğitimi süresince kazanılan bilgi ve becerileri pekiştirecek biçimde uygulamalarda bulunarak işletme deneyimlerini arttırmak, Sorun çözme becerisi kazandırmak, İşletme personeli ile uyumlu bir takım çalışması gerçekleştirebilme ve iyi iletişim kurabilme becerilerini kazandırmak, Gıda Mühendisliği alanındaki teknolojik gelişmeleri tanıtmak, Çalışma hayatına hazırlanma fırsatı sağlamak ve adaptasyon süresini en aza indirmeye yardımcı olmaktır.
Dersin İçeriğiİşletmede Mesleki Eğitim uygulaması kapsamında işletmede bulunan eğitici personel ve İşletmede Mesleki Eğitimden Sorumlu Öğretim Üyesi tarafından öğrencinin işletmede gerçekleştireceği faaliyetlere göre içerik oluşturulur.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
  • Öğrencinin İşletemde Mesleki Eğitim kapsamında, işletmede yapacağı faaliyetlere uygun olarak, işletme tarafından ders kitabı/malzemesi/kaynaklar belirlenir.
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. .Gıda Mühendisliği alanındaki ait çalışma sahalarını yakından tanırlar, öğrenim süresi içinde kazanılan bilgi ve becerileri pekiştirerek, işletme deneyimlerini arttırırlar
  2. İşletme personeli ile uyumlu bir takım çalışması yapabilme yeteneği kazanırlar ve iyi iletişim kurabilme alışkanlığını kazanırlar
  3. Gıda Mühendisliği alanındaki işyeri uygulamaları hakkında fikir sahibi olurlar
  4. Gıda Mühendisliği alanındaki teknolojik gelişmeleri takip ederler ve endüstriyel uygulamaları değerlendirilip raporlayabilirler.
  5. Öğrenciler yeni ürün ve veya ürün formülasyonu geliştirebilir

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4DÖÇ-5

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
2İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
3İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
4İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
5İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
6İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
7İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
9İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
10İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
11İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
12İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
13İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
14İşletmedeki Eğitici Personel ve Bölüm Sorumlu Öğretim Üyesi ile birlikte oluşturulan çalışma planına göre belirlenecektir.YOK
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım1420
Laboratuar
Uygulama1480
Arazi Çalışması
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar
Final
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati
Laboratuar
Uygulama652
Arazi Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışması
Derse Özgü Staj
Ödev
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok