| Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Girişimcilik | ISL4640 | 3 | 5 | 3 | 0 | 0 |
| Önkoşullar | Yok |
|---|
| Yarıyıl | Güz |
|---|
| Dersin Dili | İngilizce, Türkçe |
|---|---|
| Dersin Seviyesi | Lisans |
| Dersin Türü | Seçmeli @ İşletme Lisans Programı (%30 İngilizce) Seçmeli @ Elektrik Mühendisliği Lisans Programı (%30 İngilizce) Seçmeli @ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Lisans Programı (%30 İngilizce) Seçmeli @ İktisat Lisans Programı Seçmeli @ Biyomedikal Mühendisliği Lisans Programı (%100 İngilizce) Seçmeli @ Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı (%30 İngilizce) Seçmeli @ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Lisans Programı (%100 İngilizce) |
| Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| Dersi Sunan Akademik Birim | İşletme Bölümü |
|---|---|
| Dersin Koordinatörü | Pınar Büyükbalcı |
| Dersi Veren(ler) | Pınar Büyükbalcı |
| Asistan(lar)ı |
| Dersin Amacı | Günümüz koşulları içinde bir rekabet avantajı yaratan girişimcilik ve küçük işletme yönetimi konularının tartışılması ve öğrencilerde yeni bir bakış açısı oluşturulması. |
|---|---|
| Dersin İçeriği | Girişimcilik ve küçük işletmelerin yönetimi ile ilgili temel kavram ve konuların tanıtılması. |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
| Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenciler girişimcilikle ilgili temel kavramları ve küçük işletmelerde yaşanan yönetsel sorunları bilir.
- Öğrenciler küçük işletmelerin kurumsallaşma süreçlerini bilir.
- Öğrenciler bir işletmenin nasıl kurulacağını bilir.
- Öğrenciler girişimci yönlerini keşfetme becerisi kazanır.
- Bir iş fikrinin geliştirilmesi konusunda temel adımları öğrenerek yeni fikir geliştirebilmektedir.
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
| DÖÇ-1 | DÖÇ-2 | DÖÇ-3 | DÖÇ-4 | DÖÇ-5 |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Girişimci ve Girişimcilik Kavramları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 7-22 |
| 2 | Girişimcinin Özellikleri | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 23-41 |
| 3 | Girişimci Kişiliğin Oluşumu | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 42-56 |
| 4 | Dünyada ve Türkiye’de Girişimcilik | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 57-78 |
| 5 | Yenilik ve Yaratıcılık | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 79-95 |
| 6 | Girişimciliğin Teşviki | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 96-118 |
| 7 | Küçük İşletme Kavramı, Özellikleri /Küçük İşletmelerin Türleri, Avantaj ve Dezavantajları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 119-144 |
| 8 | Ara Sınav 1 | |
| 9 | Yeni Bir İşe Başlamak / Mevcut Bir İşletmeyi Satın Almak | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 145-172 |
| 10 | İşletme Yerinin Seçimi, Kuruluş Sorunları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 173-190 |
| 11 | Küçük İşletmelerde Tedarik, Üretim, Pazarlama Fonksiyonları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 191-203 |
| 12 | Küçük İşletmelerde Finans ve Yönetim Fonksiyonları | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 204-216 |
| 13 | Küçük İşletmelerde Başarı ve Başarısızlık Nedenleri | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 217-232 |
| 14 | Küçük İşletmelere Yardımcı Kuruluşlar | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 233-240 |
| 15 | Kadın Girişimciler | Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007, s. 241-248 |
| 16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
| Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | ||
| Laboratuar | ||
| Uygulama | ||
| Arazi Çalışması | ||
| Derse Özgü Staj | ||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
| Ödev | ||
| Sunum/Jüri | ||
| Projeler | 1 | 30 |
| Seminer/Workshop | ||
| Ara Sınavlar | 1 | 30 |
| Final | 1 | 40 |
| Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
| Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
| TOPLAM | 100 | |
AKTS İşyükü Tablosu
| Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
|---|---|---|---|
| Ders Saati | 13 | 3 | |
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Arazi Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 4 | |
| Derse Özgü Staj | |||
| Ödev | |||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Projeler | 1 | 20 | |
| Sunum / Seminer | |||
| Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 10 | |
| Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 20 | |
| Toplam İşyükü : | |||
| Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
| AKTS Kredisi : | |||
| Diğer Notlar | Yok |
|---|