| Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Gıda Mühendisliğinde Nanoteknoloji Uygulamaları | GDM5120 | 3 | 7.5 | 3 | 0 | 0 |
| Önkoşullar | Yok |
|---|
| Yarıyıl | Güz, Bahar |
|---|
| Dersin Dili | İngilizce |
|---|---|
| Dersin Seviyesi | Yüksek Lisans |
| Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Seçmeli @ Gıda Mühendisliği ABD Gıda Mühendisliği Doktora Programı |
| Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
|---|---|
| Dersin Koordinatörü | Ayşe KARADAĞ |
| Dersi Veren(ler) | |
| Asistan(lar)ı |
| Dersin Amacı | Gıda alanında Nanoteknoloji uygulamaları hakkında öğrencilere son gelişmeler hakkında öğrenciye bilgi vermek |
|---|---|
| Dersin İçeriği | Nanoteknoloji tanımı;gıda güvenliği, gıda prosesleri ve gıda-biyoaktif taşınım sistemleri dahil olmak üzere en güncel uygulamalar, sağladığı avantajlar, uygulanması ile ilgili yasal mevzuatın son durumu |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
| Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci, gıdalarda nanoteknoloji uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur
- Öğrenci, hazırlayacağı ödev ile takım çalışması yeteneklerini geliştirir
- Öğrenci,naoteknoloji konusundan yeni edindiği teknik bilgileri daha önce öğrendiği bilgilerle entegre edebilecek düzeye gelir
- Öğrenci, ders sırasındaki aktiviteler ve hazırlayacağı proje ile ingilizc konuşma ve yazma becerilerini geliştirir
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
| DÖÇ-1 | DÖÇ-2 | DÖÇ-3 | DÖÇ-4 |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Nanoteknolojinin güncel tanımı ve konsepti, gıda ve diğer tüketici ürünlerindeki yasal mevzuat durumu | |
| 2 | Gıda Nanoteknolojisi Uygulamalarındaki İlerlemeler; Gıda Taşınım Sistemleri, Gıda Güvenliği ve Gıda Prosesleri | |
| 3 | Nanomalzemeler ve Nanosensörler ve Gıda Uygulamalarındaki Son Gelişmeler | |
| 4 | Nanoenkapsülasyon Teknikleri- 1 | |
| 5 | Nanoenkapsülasyon Teknikleri-2 | |
| 6 | Nanoemülsiyonlar, Nanolipozomlar, Yapılandırılmış Nano-yağ Taşıyıcıları ve Gıda Uygulamaları | |
| 7 | Gıda Kaynaklı Nanobiyopolimerik Parçacıklar | |
| 8 | Ara Sınav 1 | |
| 9 | Aroma ve Lezzet Bileşenlerinde Nanoteknoloji Uygulamaları | |
| 10 | Gıda ile Temas Eden Malzemelerde/Ambalaj Nanoteknoloji Uygulamaları | |
| 11 | Öğrenci sunumları | |
| 12 | Öğrenci sunumları | |
| 13 | ||
| 14 | Öğrenci sunumları | |
| 15 | ||
| 16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
| Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | ||
| Laboratuar | ||
| Uygulama | ||
| Arazi Çalışması | ||
| Derse Özgü Staj | ||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
| Ödev | 1 | 40 |
| Sunum/Jüri | ||
| Projeler | ||
| Seminer/Workshop | ||
| Ara Sınavlar | 1 | 20 |
| Final | 1 | 40 |
| Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
| Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
| TOPLAM | 100 | |
AKTS İşyükü Tablosu
| Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
|---|---|---|---|
| Ders Saati | 13 | 3 | |
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Arazi Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 2 | |
| Derse Özgü Staj | |||
| Ödev | 1 | 60 | |
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Projeler | |||
| Sunum / Seminer | |||
| Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 40 | |
| Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 60 | |
| Toplam İşyükü : | |||
| Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
| AKTS Kredisi : | |||
| Diğer Notlar | Yok |
|---|