| Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Laboratuvar Stajı | GDM2002 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 |
| Önkoşullar | Yok |
|---|
| Yarıyıl | Güz |
|---|
| Dersin Dili | Türkçe |
|---|---|
| Dersin Seviyesi | Lisans |
| Dersin Türü | Zorunlu @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı (%30 İngilizce) |
| Ders Kategorisi | Uzmanlık/Alan Dersleri |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
|---|---|
| Dersin Koordinatörü | Fatih TÖRNÜK |
| Dersi Veren(ler) | Fatih TÖRNÜK |
| Asistan(lar)ı |
| Dersin Amacı | Derslerde edinilen bilgilerin uygulamaya aktarılması |
|---|---|
| Dersin İçeriği | Gıdaların üretimi, işlenmesi ve analizi |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
| Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci staj yaptığı laboratuvar hakkında bilgi sahibi olur.
- Öğrenci staj yaptığı laboratuardaki analiz yöntemlerini bilir.
- Öğrenci yaptığı analizleri yorumlamayı bilir.
- Öğrenci laboratuvarda karşılaşılabilecek problemler hakkında bilgi sahibi olur.
- Öğrenci laboratuvarda karşılaşılabilecek problemlere çözüm getirme hakkında bilgi sahibi olur.
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
| DÖÇ-1 | DÖÇ-2 | DÖÇ-3 | DÖÇ-4 | DÖÇ-5 |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 2 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 3 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 4 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 5 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 6 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 7 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 8 | Ara Sınav 1 | |
| 9 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 10 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 11 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 12 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 13 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 14 | Üretim veya laboratuvar uygulama | İlgili Kaynaklar |
| 15 | Sunum | İlgili Kaynaklar |
| 16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
| Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | ||
| Laboratuar | ||
| Uygulama | ||
| Arazi Çalışması | ||
| Derse Özgü Staj | 1 | 100 |
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
| Ödev | ||
| Sunum/Jüri | ||
| Projeler | ||
| Seminer/Workshop | ||
| Ara Sınavlar | ||
| Final | ||
| Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
| Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
| TOPLAM | 100 | |
AKTS İşyükü Tablosu
| Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
|---|---|---|---|
| Ders Saati | |||
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Arazi Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışması | |||
| Derse Özgü Staj | 1 | 60 | |
| Ödev | |||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Projeler | |||
| Sunum / Seminer | |||
| Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
| Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | |||
| Toplam İşyükü : | |||
| Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
| AKTS Kredisi : | |||
| Diğer Notlar | Yok |
|---|