| Ders Adı | Kodu | Yerel Kredi | AKTS | Ders (saat/hafta) | Uygulama (saat/hafta) | Laboratuar (saat/hafta) |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Girişimcilik ve Proje Yönetimi | GDM3271 | 2 | 4 | 2 | 0 | 0 |
| Önkoşullar | Yok |
|---|
| Yarıyıl | Güz |
|---|
| Dersin Dili | Türkçe |
|---|---|
| Dersin Seviyesi | Lisans |
| Dersin Türü | Seçmeli @ Gıda Mühendisliği Lisans Programı (%30 İngilizce) |
| Ders Kategorisi | Temel Meslek Dersleri |
| Dersin Veriliş Şekli | Yüz yüze |
| Dersi Sunan Akademik Birim | Gıda Mühendisliği Bölümü |
|---|---|
| Dersin Koordinatörü | Muhammed Zeki DURAK |
| Dersi Veren(ler) | Muhammed Zeki DURAK |
| Asistan(lar)ı |
| Dersin Amacı | Dersin amacı, öğrencileri iş kurma konusunda bilgilendirerek girişimcilik eğilimlerini yaygınlaştırmak, kendi işinin başına geçebilecek düzeye getirebilmek ve onları kurmak için gerekli olan iş planını hazırlama ve uygulamaya koyabilecek düzeye getirmektir. |
|---|---|
| Dersin İçeriği | Girişimciler, tanımlanması ve değerlendirilmesi olanakları, bir iş planı yazma ve girişim finansmanı bir iş modeli, girişimciler için pazarlama, asansör konuşması, geliştirme, sermaye artırımı, ve başarılı bir takım oluşturma özniteliklerini |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
| Opsiyonel Program Bileşenleri | Yok |
Ders Öğrenim Çıktıları
- Öğrenci girişimcilik ile ilgili temel kavramları bilir.
- Öğrenci girişimcilik kültürü, girişimcilik türleri ve girişimcilik becerileri hakkında bilgi sahibi olur.
- Öğrenci girişimciliğe nasıl başlanacağını bilir.
- Öğrenci iş planı yapmayı bilir.
- Öğrenci iş planı yazımını ve sunumunu bilir.
- Öğrenci Türkiye’de girişimciliğin sorunlarına etkin çözüm arar.
Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi
| DÖÇ-1 | DÖÇ-2 | DÖÇ-3 | DÖÇ-4 | DÖÇ-5 | DÖÇ-6 |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Girişim/Girişimcilik kavramları, girişimciliğin tarihsel gelişimi | İlgili Kaynaklar |
| 2 | Girişimcilik türleri, girişimcilik kişilik özellikleri ve becerileri, girişimcilik kültürü | İlgili Kaynaklar |
| 3 | Yenilik, yaratıcılık ve iş fikri | İlgili Kaynaklar |
| 4 | İş kurma süreci geliştirme ve aşamaları I | İlgili Kaynaklar |
| 5 | İş kurma II | İlgili Kaynaklar |
| 6 | İş planı kavramı ve içeriği | İlgili Kaynaklar |
| 7 | Pazarlama planı I | İlgili Kaynaklar |
| 8 | Ara Sınav 1 | |
| 9 | Pazarlama planı II | İlgili Kaynaklar |
| 10 | Proje Fikirleri Hazırlanması | İlgili Kaynaklar |
| 11 | Proje Fikirleri Grup Çalışması | İlgili Kaynaklar |
| 12 | Proje Fikri Sunumu I | İlgili Kaynaklar |
| 13 | Proje Fikri Sunumu II | İlgili Kaynaklar |
| 14 | Proje Fikri Sunumu III | İlgili Kaynaklar |
| 15 | Türkiye’de girişimcilik ve problemleri | İlgili Kaynaklar |
| 16 | Final |
Değerlendirme Sistemi
| Etkinlikler | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | ||
| Laboratuar | ||
| Uygulama | ||
| Arazi Çalışması | ||
| Derse Özgü Staj | ||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | ||
| Ödev | 1 | 30 |
| Sunum/Jüri | ||
| Projeler | ||
| Seminer/Workshop | ||
| Ara Sınavlar | 1 | 30 |
| Final | 1 | 40 |
| Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı | ||
| Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı | ||
| TOPLAM | 100 | |
AKTS İşyükü Tablosu
| Etkinlikler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İşyükü |
|---|---|---|---|
| Ders Saati | 13 | 2 | |
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Arazi Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışması | 5 | 2 | |
| Derse Özgü Staj | |||
| Ödev | 1 | 2 | |
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Projeler | |||
| Sunum / Seminer | 1 | 1 | |
| Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 15 | |
| Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi) | 1 | 20 | |
| Toplam İşyükü : | |||
| Toplam İşyükü / 30(s) : | |||
| AKTS Kredisi : | |||
| Diğer Notlar | Yok |
|---|