Ders AdıKodu Yerel KrediAKTS Ders (saat/hafta)Uygulama (saat/hafta)Laboratuar (saat/hafta)
Toplumsal Duyarlılık Projesi 2SBU356134140
ÖnkoşullarYok
YarıyılBahar
Dersin Diliİngilizce, Türkçe
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüSeçmeli @ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programı
Seçmeli @ Kimya Mühendisliği Lisans Programı (İngilizce)
Ders KategorisiUzmanlık/Alan Dersleri
Dersin Veriliş ŞekliYüz yüze
Dersi Sunan Akademik BirimSiyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
Dersin KoordinatörüCengiz Çağla
Dersi Veren(ler)Cengiz Çağla
Asistan(lar)ı
Dersin AmacıÖğrencilerimizin toplumun farklı kesimlerinden ve görece alt gelir grubuna dahil olan yetişkin, genç ve çocuklara çeşitli eğitim kurumları aracılığıyla eğitim desteği vermeleri öngörülmektedir. Ayrıca çevre, konusunda çeşitli projeler oluşturmaları ve toplumsal sorumluluk projelerinde yer almalarına yardımcı olunması bu dersin amacıdır. Burada esas olan öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmaktır
Dersin İçeriğiBaşta kamu kurumları (Bakırköy sinir hastalıkları hastanesi, Maltepe , Ümraniye Cezaevi, Toplum Merkezleri, Eyüp ve Hasan Tan Çocuk yuvaları) olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında haftada en az 3 saat çalışmaları dersin içeriğini oluşturmaktadır
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Opsiyonel Program BileşenleriYok

Ders Öğrenim Çıktıları

  1. İçinde bulundukları toplumun sorunlarına duyarlı olur.
  2. Daha fazla toplumsal sorumluluk üstlenir
  3. sosyal bireyler olur.
  4. katılımcı bireyler olur.
  5. empati sahibi olur

Ders Öğrenim Çıktısı & Program Çıktısı Matrisi

DÖÇ-1DÖÇ-2DÖÇ-3DÖÇ-4DÖÇ-5

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

HaftaKonularÖn Hazırlık
1Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
2Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
3Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
4Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
5Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
6Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
7Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
8Ara Sınav 1 / Uygulama veya Konu Tekrarı
9Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
10Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
11Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
12Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
13Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
14Bu ders çeşitli kurumlarda yapılan gönüllü çalışmaları içerir. Haftalık planlama gönüllü çalışmanın niteliğine göre değişiklik gösterir.Dersin yürütücüsü ile görüşme.
15Final

Değerlendirme Sistemi

EtkinliklerSayıKatkı Payı
Devam/Katılım160
Laboratuar
Uygulama120
Arazi Çalışması120
Derse Özgü Staj
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ödev
Sunum/Jüri
Projeler
Seminer/Workshop
Ara Sınavlar
Final
Dönem İçi Çalışmaların Başarı Notuna Katkısı
Final Sınavının Başarı Notuna Katkısı
TOPLAM100

AKTS İşyükü Tablosu

EtkinliklerSayıSüresi (Saat)Toplam İşyükü
Ders Saati163
Laboratuar
Uygulama163
Arazi Çalışması162
Sınıf Dışı Ders Çalışması
Derse Özgü Staj
Ödev
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Projeler
Sunum / Seminer
Ara Sınavlar (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)
Final (Sınav Süresi + Sınav Hazırlık Süresi)
Toplam İşyükü :
Toplam İşyükü / 30(s) :
AKTS Kredisi :
Diğer NotlarYok